Instrucțiuni și descărcări →

STOP WAR!

Autenticitatea licențelor

În primul rând să începem cu  câteva definiții:


1. RETAIL – O licență RETAIL se referă la licența pe care o primiți atunci când achiziționați o copie a Windows/Office de la un retailer local sau online. Dacă aveți o licență RETAIL Windows 10, puteți transfera cheia produsului pe alt computer, atâta timp cât o dezactivați de pe vechiul dispozitiv. Unele licențe de Office de tip RETAIL, au nevoie de activare suplimentară, pe lângă cea prin contul Microsoft.


2.OEM – O licență OEM se referă la licența pe care un producător o instalează pe dispozitive noi. Cheia produsului nu este transferabilă și nu o puteți utiliza pentru a activa o altă instalare. (Cu excepția cazului în care reactivați o nouă instalare pe același computer.) Versiunile OEM ale Windows sunt disponibile publicului larg de mulți, mulți ani și au funcționat fără probleme. Principala diferență dintre OEM și Retail este că licența OEM nu permite mutarea sistemului de operare pe un alt computer, odată ce este instalat. În afară de aceasta, acestea sunt același sistem de operare.


3. VOLUME – În licențierea software-ului, o licențiere de tip VOLUME este practică vânzării unei licențe care autorizează utilizarea unui singur program de computer pe un număr mare de computere sau de către un număr mare de utilizatori. De exemplu, software-ul Microsoft disponibil prin programe de licențiere în volum include Microsoft Windows și Microsoft Office.

Prin urmare, tipul de licențe destinat vânzării în sistem retail, sunt cele cărora le spune și numele, RETAIL.

Nu mică ne-a fost mirarea să observăm că, mulți vânzători comercializează licențe de tip VOLUME, susțînând că sunt RETAIL.


Deoarece sunt mai ieftine la achiziție, și aceeași cheie de activare poate fi vândută mai multor clienți, profitul fiind enorm, chiar și la un preț foarte mic de vânzare. Lucru ilegal și imoral din toate punctele de vedere, șansa ca acestea în timp să fie dezactivate de Microsoft fiind foarte mare.


Mai jos avem cateva exemple de astfel de chei, pe care le-am verificat cu ajutorul unui program specializat.

 

Imagine 1.1

Windows 10 Pro VOLUME GVLK

Un singur cod de activare vandut la mai multe persoane.

*GVLK – Generic Volume License Key


Imagine 1.2

Windows 10 Pro RETAIL

Licenta vanduta de noi, Licenso.

Un singur cod de activare/client.


Imagine 2.1

 Office 2019 Pro PLUS “Retail” MSDN

 Licenta este Retail, insa este destinata unui singur cumparator care deja a activat produsul cu siguranta, insa este revandut altora pentru ca aceasta licenta permite utilizarea pe diferite PC-uri, insa, este complet ilegal de vandut.

 

*MSDN – Sunt chei de produs Microsoft autentice, sunt de fapt licențe retail de vânzare, dar sunt destinate unui anumit canal de produs, fie rețeaua Microsoft Software Developer Network (MSDN), fie TechNet pentru profesioniștii IT care plătesc o taxă de abonament, fie școli/universități (un baza unui contract cu Microsoft). Scopul principal este în scopuri de evaluare. Aceste licente au ca scop testarea produselor inainte de a fi lansate.

 

 

Imagine 2.2

 Office 2019 Pro PLUS  VOLUME MAK

 O alta licenta care ne displace, cea de tip MAK, licenta care poate fi activata de mai multe ori, de aici si numele acesteia, insa si licenta cu cele mai mari sanse de a fi blocata. (A se vedea imaginea 2.2 “Key Blocked!”)

*Multiple Activation Key (MAK) activează sistemele o singură dată, utilizând serviciile de activare găzduite de Microsoft (care necesită conectarea cu un server de activare Microsoft).
Fiecare MAK are un număr prestabilit de activări permise, pe baza acordului dvs. de licențiere în volum.

 

 

Imagine 2.3

 Office 2019 Pro Retail

 Licenta vanduta de noi, Licenso, licenta Retail varianta OEM:NONSLP, un singur cod de activare/client transferabil.

Aceste chei au nevoie de activare telefonica.

 

OEM: SLP (preinstalare blocată de sistem): cheile SLP OEM sunt preinstalate de OEM pe aparat. Utilizatorii finali nu pot vedea cheia de produs în mod normal, cu excepția cazului în care utilizează vizualizatorii de chei de produs pentru a prelua cheia manual. Datele încorporate în BIOS (în tabelul SLIC), împreună cu certificatul semnat digital (certificatul OEM), sunt utilizate pentru validarea cheii de produs. Cheile SLP vor funcționa cu orice sistem SLP OEM, indiferent de marca sistemului OEM, adică nu este specifică mărcii.

Cheile de produs OEM SLP sunt singurele chei care pot efectua activarea offline instantaneu și local, fără a intra online sau a se conecta la serverul Microsoft. Cheile SLP OEM sunt emise numai producătorilor mari, cum ar fi Dell, Asus, Sony etc.


OEM: NONSLP (preinstalare fără blocare sistem): cheie de produs de tip retail, dar distribuită și acceptată de un OEM. Utilizatorii finali sunt obligați să efectueze activarea prin telefon sau să activeze online.


OEM: COA (Certificat de autentificare): OEM: COA este furnizat în mod normal printr-un autocolant COA lipit pe carcasa (corpul lateral sau inferior) al noului desktop, notebook, laptop, netbook sau PC nettop, care a fost deja activat cu un OEM preinstalat: cheie SLP de către OEM. (Acestea sunt furnizate doar daca licenta este complet OEM, in schimb la cele retail nu se ofera sticker COA)


Verificare gratuită a licențelor

Considerăm că trebuie să fim cât mai transparenți cu clienții noștri, de aceea la cererea clientului, vom verifica gratuit cheia achiziționată de la Licenso. Credem că atât serviciile cât și produsele comercializate trebuie să fie calitative.


Aceasta este viziunea Licenso până la urmă, să oferim calitate, la cel mai corect și avantajos preț pentru client.

Am considerat că trebuie să aducem clienților noștri la cunoștință aceste aspecte, pentru a putea lua decizia corectă, când aleg să-și pună încrederea într-un magazin de soluții software.


0
  0
  Coș

  Plaseaza o comanda pe site-ul Licenso

  In perioada 11-30 Noiembrie, de orice suma

  Bucura-te de produse si asteapta extragerea

  In data de 1 Decembrie vom anunta cei 3 castigatori

  Revendica premiile castigate in concurs

  Daca esti unul dintre castigatori, daca nu, iti uram multa bafta la urmatorul

  NIVEL

  LICENȚE

  REDUCERE

  NIVEL 1

  10 licențe

  15%

  NIVEL 2

  20 licențe

  20%

  NIVEL 3

  30 licențe

  30%

  NIVEL 4

  40 licențe

  40%

  NIVEL 5

  50 licențe

  45%

  NIVEL

  LICENȚE

  REDUCERE

  NIVEL 1

  10 licențe

  5%

  NIVEL 2

  15 licențe

  10%

  NIVEL 3

  20 licențe

  15%

  NIVEL 4

  30 licențe

  20%

  NIVEL 5

  50 licențe

  30%