Windows 11 s-a lansat oficial!

O nouă experiență Windows vă apropie și mai mult de persoanele
și de lucrurile pe care le îndrăgiți.

Despre noul Windows 11

Windows 11 este în sfârșit aici, aducând cea mai mare actualizare pe care am văzut-o la software-ul Microsoft pentru PC în mai bine de jumătate de deceniu. Îți va oferi computerului un aspect nou, câteva modalități noi de a face mai multe sarcini și chat cu prietenii și câteva îmbunătățiri ale performanței pentru jocuri.


Windows 11 a adus o nouă pata de culoare în sistemul de operare Microsoft. Există un aspect nou pentru desktop, o reproiectare majoră a interfeței de utilizare și modificări majore ale aplicațiilor și serviciilor de bază ale sistemului de operare Microsoft pe care am ajuns să ne bazăm în jocurile pe PC. Cel mai important dintre toate, însă, Microsoft spune că Windows 11 a fost creat pentru gameri.

Cerințe minime pentru Windows 11

Cerințele de bază ale sistemului pentru Windows 11 nu sunt prea diferite de ceea ce cere Windows 10, cel puțin în ceea ce privește procesorul, memoria RAM și placa grafică. Există, în prezent, includerea unui modul de platformă de încredere 2.0 (TPM 2.0), care ar putea elimina unele planuri de actualizare.

Procesor:
1 GHzorfaster cu 2 sau mai multe nuclee pe procesor compatibil pe 64 de biți sau Sistem pe un cip (SoC)
Memorie:
4 GB RAM
Stocare:
dispozitiv de stocare de 64 GB sau mai mare
Firmware de sistem:
UEFI, capabil de încărcare sigură

TPM:

Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0

Placă grafică: 

grafică compatibilă DirectX 12 / WDDM 2.x

Afișaj:

+9-inch cu rezoluție HD (720p)

Conexiune la internet: 

cont Microsoft și conectivitate la internet necesare pentru configurarea pentru Windows 11 Home

Noile caracteristici ale lui Windows 11

O nouă interfață

Cele mai evidente modificări ale Windows 11 se află pe interfața utilizatorului (UI). Microsoft a avut întotdeauna tendința de a se încurca cu interfața sa de utilizare, iar pentru Windows 11, nu s-a oprit. Există un aspect nou pentru ferestrele existente și și-a revizuit efectul de sticlă mată pentru unele panouri suprapuse.

 

Butonul Start s-a mutat, widget-urile revin și etosul general este trecerea la o temă mai blândă și mai rotunjită. Windows nu mai are colțurile cu unghi drept cu care ne-am obișnuit, ci sunt rotunjite. Este o schimbare subtilă, dar are o senzație diferită – cel puțin atunci când ferestrele nu sunt pe ecran complet.

 

Cealaltă schimbare majoră este deplasarea barei de activități la mijlocul ecranului, spre deosebire de a fi strânsă în colțul din stânga jos. Nu vă faceți griji, totuși, îl puteți muta înapoi la modul în care funcționează în Windows 10 cu o simplă apăsare a unui comutator pe ecranul Setări barei de activități.

Design nou pentru Microsoft Store

Windows 11 oferă o nouă versiune a Microsoft Store, cu o nouă interfață și o selecție mai largă de aplicații. Acest nou magazin este menit să aibă un magazin digital mai ușor de utilizat și mai bine pregătit. 

 

De asemenea, ar trebui să fie mai rapid, „Am reconstruit pentru viteză”, a spus Panos Panay în timpul anunțului Windows 11. Până în prezent, experiența noastră despre acesta este la fel ca și restul Windows 11 … este bine. 

 

Dar este, de asemenea, în mare parte plin de aplicații pe care probabil le-ați descărca direct din browserul dvs. sau pe care nu doriți să le atingeți deloc. Dar asta ar trebui să se schimbe odată cu actualizările viitoare.

 

Noul aspect Microsoft Store va fi lansat și pe Windows 10.

Ar trebui să faci upgrade la Windows 11?

O caracteristică nu prea reușită ar fi integrarea Microsoft Teams care ar trebui să fie echivalentul FaceTime de pe sisteme macOS. Acest tip de chat nu este prea popular și nici nu este implementat la fel de ok ca și FaceTime.

 

Deși ni s-a promis că Windows 11 va suporta direct aplicații Android, ei bine, această funcție nu este disponibilă la lansarea din 5 octombrie 2021.

 

Deci, ar trebui sa treci la Windows 11? Eu cred că nu este o actualizare esențială și îți recomand să mai aștepți. Este o vorbă mai din veche în lumea tehnologiei și anume:” Lasă-i pe alții să testeze în locul tău.” În ideea că orice este nou, că vorbim de telefoane, televizoare, calculatoare, programe sau sisteme de operare, este mai bine să fie testate de alții astfel încât să se găsească eventualele probleme la care apar și soluții oficiale fix pe când sistemul (în cazul nostru Windows 11) este stabil și îl poți instala fără griji. 

 

Să nu uităm de Windows 8, care a avut nevoie de o trecere la Windows 8.1 pentru a fi stabil și chiar funcțional.

 

Upgrade-ul în acest punct nu este pentru toată lumea, dar cine chiar vrea să testeze noul design și funcționalitățile pregătite pentru jocurile video si multitasking, poate să treaca la proaspătul sistem de operare.

Cum fac upgrade la Windows 11?

Poți verifica dacă dispozitivul tău este compatibil fie printr-o unealtă dedicată numită PC Health Check fie dacă mergi la Start (iconița din stânga jos) și scrii “Updates” după care apeși pe “Check for updates”. Dacă la updates îți apare mesajul de mai jos, ca și în cazul nostru, atunci totul este ok.

Să trecem la Windows 11

După cum bine stiți momentan Windows 11 este disponibil doar sub formă de upgrade de la Windows 10 sau instalare ISO, dar ambele variante folosind licența activă de pe Windows 10.

 

Din păcate licențele de Windows 11 nu au apărut pe piața, echipa Licenso testează zilnic licențe care să se potrivească cerințelor, însă momentan, totul se rezumă la faza de testare.

Așadar, atenție foarte mare la ce licențe achiziționați din mediul online, așa zisele “Licență Windows 11” sau chiar “Licență Windows 11 Upgrade”, sunt complet ilegale, momentan singurele licențe care activeaza Windows 11 sunt cele de Windows 10, deci cel mai probabil acele licențe sunt de Windows 10 cu un extra adaos la preț.

2. Apasă butonul de Download Now de la secțiunea Windows 11 Installation Assistant

3. Pornește programul descărcat și apasă Accept and install după ce ai citit termenii și condițiile

4. Asistentul de instalare va porni instalatorul. S-ar putea să își dea singur restart dispozitivul pe care faci instalarea

Să trecem la Windows 11 - varianta 2

O altă variantă este cea clasică, folosită și pentru Windows 10 actualmente.

Descărcarea unui ISO și crearea unui stick bootabil cu ajutorul uneltei Microsoft MediaCreationTool.

 

Cum să instalezi Windows de la 0? 

Cumpără Windows 10 cu upgrade la Windows 11

Cumpără Windows 11